In 2000 werd er door de directie Bobbejaanland een studie uitgevoerd om te bekijken wat de mogelijkheden waren voor een uitbreiding van het park. De huidige parking C zou worden betrokken bij het park zelf en de parking zou uitgebreid worden langs de kant van de Kleine Nete. Café De Nete, naast Bobbejaanland, zou daardoor temidden van de Bobbejaanlandparking komen te liggen. De parking B en het inkomplein zouden volledig autovrij worden gemaakt en worden afgesloten van de Olensteenweg met een groenzone.

De ingang van de nieuwe parking werd voorzien langs de Roerdompstraat. Enkel lijnbussen, fietsen en taxi's zouden nog toegang krijgen vanaf de Olensteenweg. Bedoeling was om een ruime, overzichtelijke parking te creëren met duidelijke in- en uitritten. Om structuur te brengen in de parking, werd er gedacht aan verschillende soorten themaherkenning, om makkelijk je plaats op de parking te kunnen terugvinden. Om het in- en uitrijden makkelijk te laten verlopen werd er gedacht aan automatische slagbomen per rij, die automatisch sluiten wanneer een rij vol zou staan.

Ook een automatisch parkingbetaalsysteem zou worden geïntegreerd en er werd ook plaats voorzien voor heel wat groen in de vorm van bomenrijen. Om de bezoekers makkelijk naar de ingang te kunnen brengen werd er in het midden van de parking een overdekte wandelrolband in het plan geïntegreerd. Bezoekers konden zo snel vervoerd worden naar de grote inkomboulevard met bomenrijen (de huidige parking B) om daar in een nieuw kassagebouw hun entreekaartjes te kunnen kopen. Achter dit gebouw werd een pre-inkompleinvoorzien, een soort buffer tussen de kassa's en de echte entree van het park. De parking zou worden voorzien van een uitgebreid camerasysteem en verlichtingsmasten.

De familie Schoepen heeft er altijd op aangedrongen bij de overheid om het park te kunnen uitbreiden, omdat het park anders niet meer leefbaar zou blijven. Een uitbreiding van het park was volgens hen nodig om de toekomst van het park veilig te kunnen stellen. Aangezien de domeinen naast het park behoren tot het beschermde gebied van de Netevallei, was een hertekening van het Ruimtelijk Structuurplan (die nodig was om de uitbreiding te kunnen realiseren) niet evident. De geringe medewerking en ondersteuning van de overheid betreffende de uitbreidingsplannen hebben meegespeeld in de beslissing om het park te verkopen. Voor de familie Schoepen was een uitbreiding nodig om hun mannetje te kunnen staan tegenover de alsmaar groeiende concurrentie van andere parken. Tot een uitbreiding van het park, een grote droom van de familie Schoepen, kwam het dus nooit...

Bobbejaanland Nostalgie keek deze uitbreidingsplannen in, en omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden, gunnen we jullie ook een inkijkje in deze tekeningen!


Uitbreidingsplan Bobbejaanland    Uitbreidingsplan Bobbejaanland    Uitbreidingsplan Bobbejaanland
       

3289689e2f277aab62a8a44ed1b18d35.jpg