Bobbejaan Memorial 2024

Ontdek de klassiekers!

Online Shop

Winkelkarretje

Een herdenkingsdag voor Bobbejaan Schoepen is stilaan een jaarlijkse traditie geworden. Na het Bobbejaans Nostalgiecafé in 2011 en het grote Bobbejaan Festival in 2012, vindt dit jaar de 3de Bobbejaan Memorial plaats. Lees er snel meer over!

UPDATE: Er is live muziek van de Aurelianus Dixieband


Dit keer vindt de herdenkingsdag voor Bobbejaan plaats in de thuishaven van Bobbejaan: zijn eigen Bobbejaanland. In zaal ‘De Koperen Rail’, naast de ingang van het park, wordt dit jaar weer alles op alles gezet om Bobbejaan Schoepen en zijn nalatenschap in de bloemetjes te zetten.

Na het Bobbejaan Festival van vorig jaar, wordt de Bobbejaan Memorial dit jaar, net zoals in het eerste jaar, bewust weer wat kleiner gehouden. “We maken het dit jaar weer wat intiemer en gezelliger. Het is immers ook deze keer weer de bedoeling om zoveel mogelijk Bobbejaan- en Bobbejaanlandfans en oud-werknemers van het park bij elkaar te brengen. We leggen dit jaar opnieuw de nadruk op de tentoonstelling van allerlei Bobbejaanland-spullen, Bobbejaanplaten, kostuums en filmpjes uit vervlogen tijden…”, aldus Jack Schoepen, zoon van Bobbejaan en samen met het team van ‘Bobbejaanland Nostalgie’ de drijvende kracht achter de Memorial. Bijzonder dit jaar is dat ook spullen uit het voormalige ‘Indian Art Museum’ van Bobbejaanland en een unieke collectie zadels, laarzen en kostuums van Bobbejaan tentoon gesteld zullen worden. En hoe kan het ook anders: ook de Amerikaanse slee van Bobbejaan zal op 2 juni het entreeplein van Bobbejaanland sieren. De Aurelianus Dixieband zorgt dan weer de hele dag voor swingende live muziek.

De tentoonstelling in ‘De Koperen Rail’ heeft een aparte ingang naast de kassa’s van Bobbejaanland, staat volledig los van een bezoek aan het park en is gratis toegankelijk voor iedereen. Bezoekers zijn al welkom vanaf parkopening en de tentoonstelling loopt door tot na parksluiting van Bobbejaanland. Op het terras of in de bar kan er gezellig bijgepraat worden met andere liefhebbers of oud-collega’s van het park.

Bobbejaan Memorial 2013 – Zaal De Koperen Rail in Bobbejaanland
11.30u tot 20.00u – Toegang tot tentoonstelling is gratis.
Parking A voorbehouden voor bezoekers Bobbejaan Memorial (gratis parking).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Bobbejaan Memorial op onze Facebookpagina en laat hier weten of je van de partij zal zijn!