20 jaar Bob Express

Ontdek de attracties!

Ontdek de online shop!

Winkelkarretje

Bobbie Bobbejaanland MascotteWelkom op Bobbejaanland Nostalgie, dé site voor alle info omtrent de boeiende geschiedenis van familiepark Bobbejaanland, opgericht in 1961 door Bobbejaan Schoepen. Wij nemen je mee terug in de tijd en laten je kennismaken met iconen als Indiana River, Revolution, El Paso, Looping Star... en zo veel meer aan de hand van tekst, filmpjes, interviews en foto's!

Zin in een ritje op de Looping Star? Of liever heen en weer zwieren op de Santa Maria? Geen probleem! Mascotte Bobbie neemt je graag mee op een boeiende ontdekkingstocht doorheen het rijkgevulde Bobbejaanlandarchief!

Onze website brengt het Bobbejaanlandarchief van de familie Schoepen online. Op onze website vind je dan ook alle informatie terug over de attracties en het park tot de verkoop ervan in 2004.

Bobbejaan Schoepen is op 17 mei 2020 al tien jaar niet meer onder ons. Een dag na zijn 85ste verjaardag overleed hij onverwachts. Sindsdien hebben wij samen met de kinderen van Bobbejaan en Josée Schoepen jaarlijks een herdenking georganiseerd voor de fans.

Dit jaar hadden we samen met de familie Schoepen een speciale Bobbejaan Memorial voorbereid in samenwerking met Yesterdayland in Bobbejaanland. Door de coronabeperkingen wordt dat feest uitgesteld. Zodra er een nieuwe datum is, brengen we jou daarvan als eerste op de hoogte.

 

In 2020 blikken we terug op millenniumjaar 2000 waarin de familie Schoepen investeerde in maar liefst 5 nieuwe attracties! Zo werd er in de winter van 1999-2000 gebouwd aan El Rio, Bob Express, Mambo, Locomotion en de nooit gerealiseerde Thrillenium Ride.

Onze videozone garandeert je urenlang kijkplezier met talloze fragmenten van tv-uitzendingen, parkshows, reclamespots en parkfilms. Nieuw in onze videozone is de 'Parkfilm 1987-1988' die je trakteert op 20 minuten nostalgisch Bobbejaanlandplezier! Klik hier!

Een herdenkingsdag voor Bobbejaan Schoepen is stilaan een jaarlijkse traditie geworden. Na het Bobbejaans Nostalgiecafé in 2011 en het grote Bobbejaan Festival in 2012, vindt dit jaar de 3de Bobbejaan Memorial plaats. Lees er snel meer over!

UPDATE: Er is live muziek van de Aurelianus Dixieband

Iedereen herinnert zich vast nog Bobbejaan, al rondrijdend in zijn Amerikaanse slee en gekleed in prachtige kostuums. Veel van deze kostuums zijn ontworpen door Nudie Cohn en ze zijn binnenkort te bezichtigen in het Antwerpse Modemuseum.