Winkelkarretje

De familie Schoepen had (vooral de laatste jaren) de gewoonte om een groepsfoto te maken met alle personeelsleden uit de verschillende afdelingen. Hieronder vind je respectievelijk de personeelsgroepsfoto's uit 1992 (Indiana River), 2000 (Cowboy Town), 2001 (Santa Maria), en 2003 (Aztek Express) terug. Als je in een van deze seizoenen aan het werk was in Bobbejaanland, is de kans dus groot dat je jezelf op een van de foto's terugvindt. Zoeken maar!

View the embedded image gallery online at:
https://bjlnostalgie.be/fotospecials/algemeen#sigProId6cd41ec842

Elke winter gaan de deuren van Bobbejaanland dicht voor een winterslaap van een vijftal maanden. Terwijl er in 2004 druk werd gewerkt aan de drie nieuwkomers Oki Doki, Sledge Hammer en Typhoon, stonden de andere attracties er vredig bij na een felle sneeuwbui. Harrie Mangels trok in februari 2004 naar Lichtaart en legde enkele attracties onder een laagje sneeuw vast op foto...

View the embedded image gallery online at:
https://bjlnostalgie.be/fotospecials/algemeen#sigProId45779a9f36

Op 21 en 22 mei 2011 vond in het centrum van Kasterlee, in café 't Kroontje, het eerste Bobbejaans Nostalgiecafé plaats. Een nostalgische terugblik op 50 jaar pretparkgeschiedenis, naar aanleiding van de verjaardag van Bobbejaan Schoepen, eerder die week... Bekijk het verslag en de vele foto's hier!

Op 27 augustus 2011 vond in Bobbejaanland het startschot van de 50ste verjaardag plaats. Bobbejaanland Nostalgie verzorgde een nostalgische tentoonstelling in Cowboydorp, maar er was nog veel meer te beleven.

Een reuzegrote taart, een nostalgisch Bobbejaanlandmuseum, westernsfeer, country dance en een massa parkmascottes waren het recept voor een spectaculair verjaardagsfeest met Bobbejaanlandmascotte Bobbie in de hoofdrol. De nostalgiefans kregen als verjaardagscadeau alvast de originele film van de Revolution weer terug. De Monorail van Bobbejaanland kreeg een facelift en werd volledig in een feestkleedje gestoken.

In het Bobbejaanlandmuseum in het voormalige Ice Cream Palace, georganiseerd door onze website, konden de bezoekers van het park kennismaken met de geschiedenis van Bobbejaanland. Talrijke foto's, attractieborden, collector's items en maquettes van o.a. Bobby Drop, Revolution, Typhoon en Speedy Bob stonden er tentoon gesteld. Blikvanger was de Amerikaanse slee van Bobbejaan, die voor de deur van het museum stond geparkeerd. Met de filmvoorstelling 'Bobbejaanland Time Machine' beleefden de bezoekers een tijdreis van zo'n 10 minuten waarin zo goed als attracties van Bobbejaanland de revue passeerden.


View the embedded image gallery online at:
https://bjlnostalgie.be/fotospecials/algemeen#sigProIdddc5e7ade1

In deze fotoreportage zoeken we de nostalgie niet in het park zelf, maar erbuiten. Ook in de grote steden was Bobbejaanland gewoonweg prominent aanwezig door de grote reclameposters, bussen en rijdende reclame. Ontdek een reeks foto's van enkele plezante reclamecampagnes in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk uit verschillende jaren!

 

View the embedded image gallery online at:
https://bjlnostalgie.be/fotospecials/algemeen#sigProId27239183a8