Winkelkarretje
Revolution, dat is nostalgie ten top! Een enorme overdekte hal, met een basisbreedte van 50 op 50 m en een hoogte van 28 m, bestaande uit twee delen... een kern en een uitwendige ring. In de nok is een parabolisch filmscherm geïnstalleerd, met een diameter van 24 m. Op het scherm worden 70mm-beelden geprojecteerd. De sensatie word ondersteund door stereofonische klankopnamen vanuit een volledig gesynchroniseerd 16-kanalen systeem. Met de trein van 56m (de langste achtbaantrein ter wereld) die tot 60 personen per rit kan vervoeren, worden de bezoekers midden in de actie gekatapulteerd. De trein klimt in een spiraalbeweging naar de top om dan tegen een maximale snelheid van 60km/h weer omlaag te suizen doorheen de natuurelementen.

Revolution opende oorspronkelijk met twee parabolische schermen: één in de nok van het dak en één onderaan de centrale hal. Op de schermen waren twee 70mm-films te zien, die perfect met elkaar gesynchroniseerd waren. Kenmerkend aan deze film waren de mysterieuze klok, de tijdringen, het kindergezicht, de digitale klok en de explosies. Ook in de buitenring waren in de beginperiode heel wat projecties van vuur, brekend glas, tijdpoorten en tandwielen te zien. Heel wat projectoren in de buitenring begaven het echter door de trillingen van het gebouw en de effecten werden vervangen door gewone lichteffecten. In 1999 werd om diezelfde reden de projector in de nok van het dak (en dus ook het onderste parabolische scherm) verwijderd en vervangen door een krater.

De soundtrack van Revolution was in de beginjaren een naamloze soundtrack die werd geleverd bij de attractie. In 1998 werd deze soundtrack vervangen door een fragment uit Capriccio Italienne, een nummer van Tsjaikovski. Pas in 2005, na de digitalisering van de originele films door de nieuwe directie van Bobbejaanland, werd er gekozen voor 'Bones on the beach' van Michael Hoenig. Dit nummer was jarenlang de soundtrack van het broertje van Revolution, de Chaos in het Amerikaanse Opryland. In 2008 verdween de originele Revolutionfilm uit de attractie en werd hij vervangen door een nieuwe film, maar ter gelegenheid van de 50ste verjaardag in 2011 keerde de film met de iconische klok op 27 augustus weer terug in de attractie, samen met de soundtrack 'Bones on the beach'.


Status: Operationeel
Type:
Indoor steel coaster "Illusion"
Opening: Mei 1989 - Officiële opening op 15 juni 1989
Fabrikant: Vekoma
Lengte baan: 765m
Maximale hoogte: 28m
Maximale snelheid: 50 km/u
Totale investering: 3.200.000 euro

 

 
- Bekijk hier de Revolution-pagina voor bouwfotos, interviews...

- Attractiemuziek uit Revolution: