Winkelkarretje

In deze rubriek bekijken we topachtbaan "Revolution" eens in een andere dimensie... letterlijk dan. Jeroen kanters stelde enkele jaren geleden zijn 3D-project van Revolution voor op de website "Bobbejaanonline", en nu zijn wij zeer trots jullie dit project te kunnen voorstellen. In een viertal filmpjes nemen we jullie mee, steeds verder terug in het Revolution-tijdperk. Jeroen Kanters maakte een nagenoeg exacte kopie van Revolution in 3D, in de jaren 1989 (openingsjaar), 1997 en 2004... Wij danken hem dan ook voor de medewerking aan deze pagina en het ter beschikking stellen van de filmpjes op onze site.

VERSIE 1989: Revolution in zijn openingsjaar. Twee projectieschermen waarop twee verschillende gesynchroniseerde films te zien zijn. De te horen muziek is de originele muziek, bijgeleverd bij de films en oorspronkelijk ook te horen in "Chaos", het broertje van Revolution. In de zijgangen waren projecties te zien van tijdpoorten, vuur, tandwielen en brekend glas.

 

 

VERSIE 1997: In 1997 werd er overgeschakeld op één projectiescherm. De te horen soundtrack is "Capriccio Italienne" van Tchaikovsky.

 

 

VERSIE 2004: In dit jaar waren er enkele probleempjes met de projector en de film van Revolution, die in 2005 gedigitaliseerd zou worden. Ter vervanging van de film werd er een vervangend effect gebruikt op het bovenste projectiescherm. Verschillende lichteffecten waaronder stroboscopen, lasers en lichttunnels fleurden Revolution op. De te horen soundtrack is een bewerkte versie van Michael Hoenig's "Bones on the beach"...