Bobbejaan Memorial 2024

Ontdek de klassiekers!

Online Shop

Winkelkarretje

Bobbejaanland bestaat dit jaar 50 jaar en dat mag niet onopgemerkt voorbijgaan. Op 27 augustus slaan Bobbejaanland en onze site de handen in elkaar voor een spetterend verjaardagsfeest vol feestelijke activiteiten. Lees snel verder voor alle info!


Bobbejaanland is al sinds 1961 het plezantste land en dat zal nog een hele tijd zo blijven. De 50ste verjaardag van Vlaanderens bekendste familiepark is dan ook een belangrijke mijlpaal in de pretparkgeschiedenis. Bobbejaanland en Bobbejaanland Nostalgie organiseren op 27 augustus 2011 een verjaardagsfeest dat bol staat van de fesitiviteiten en waarop nostalgie en het moderne Bobbejaanland hand in hand gaan. Wij zorgen voor een fantastisch Bobbejaanlandmuseum onder het monorailstation in cowboydorp en een nostalgische reis doorheen 50 jaar Bobbejaanland aan de hand van fantastische filmbeelden. Bovendien brengt Bobbejaanland voor één dag de originele en legendarische Revolutionfilm mét de klok terug in deze klassieker onder de Bobbejaanlandattracties. Een niet te missen en uniek moment! Lees hieronder het officiële bericht van Bobbejaanland voor uitgebreide info! Tot dan! Alle info vind je ook op de eventpagina van www.bobbejaanland.be! Op 27 augustus blijft het park voor de gelegenheid trouwens geopend tot 20.00u!

't Plezantste land keert terug naar zijn roots!

Op zaterdag 27 augustus wordt een bezoek aan Bobbejaanland nog plezanter dan anders! Die dag feesten alle bezoekers mee ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van het park. Het speciale moment wordt in ware ‘Bobbiestijl’ gevierd. Van bij de ingang van ‘t Plezantste land word je ondergedompeld in een bad van hedendaags entertainment, dat op harmonische wijze gecombineerd wordt met een vleugje nostalgie. Laat je scheren op grootvaders wijze door een barbier, help de eenzame cowboy zoeken naar zijn paard, kijk hoe lang je het volhoudt op de rodeostier of geniet van een groots waterballet van jetskiers. Terugblikken op de beginjaren van ’t Plezantste Land kan in het museum of tijdens de film over het ontstaan en de groei van Bobbejaanland.

Het hoogtepunt van de dag wordt het officiële verjaardagsmoment, waar verleden, heden en toekomst verenigd worden. Roland Kleve, de directeur van Bobbejaanland, snijdt samen met Josee Schoepen de taart aan, terwijl een fiere Bobbie verjaardagskussen in ontvangst neemt van ondere andere Koning Leeuw van Bellewaerde en de kangoeroe van Walibi, die speciaal die dag komen meevieren.

Femke, de kleindochter van Bobbejaan Schoepen, zorgt voor een streepje muziek. De mannen van coverband De Romeo’s brengen een swingend live concert met als klap op de vuurpijl een schitterende Bobbejaan medley.

Overzicht van de dag *:

10.00 - 13.00 Plezantste welkom
11.00 - 15.00 Doorlopend animatie in Cowboydorp
13.00 - 14.30 Jetskishow
15.00 - 15.45 Officiële verjaardagsmoment
16.00 - 17.30 De Romeo’s live in concert
20.00 Einde

* Het programma kan nog wijzigen.

Kijk ook op www.bobbejaanland.be !